25
24
23
22
Cabredo
Andrea Ganuza & KARMELE OTEROS
Faltzes
Itsaso Iribarren & Germán de la Riva
21
Murillo el Fruto
Ana Maestrojuán
20
Beire
Maite Redondo & Luca Rullo
Lizoainibar / Arriasgoiti
Cabezafuego
Mendaza / Berrotza
La Comunidad
Tulebras / Barillas
Cabeza de artista
Zare
Sancho Rodríguez & Fermín Díez de Ulzurrun
19
Auritz
Teresa Sabaté & Virginia Santos
Cabanillas
Irati FG & Nerea Aguado
18
Eslaba
Félix Zaratiegi & Javier Reyes
Eugi
Broken Brothers Brass Band
Iguzkitza / Azketa
Martín Etxauri
Orbaibar
Azken Muga & Alkora & Alex Duró
Otazu upeltegia
Carlos Ollo & José Luis Ruiz
Sartaguda
Xabier Erkizia & Luca Rullo (Audiolab)
17
Abartzuza / Errezu
Yarleku & Aukeran dantza konpainia
Fontellas
Ismael Loperena & Carmen Puerta
Orbaitzeta
Maite Itóiz & Jhon Kelly & Nicolás Alba
Sesma
Marijose Rekalde & Pascal Janín & Carlos Fontales
Urraulgoiti
Pirinioaurrea
Víctor Masferrer
laburpena
Kontserbategia Urraulgoiti ibarrean egin den prozesu irekia izan da, kontserbak eta liburutegiak bat egitetik sortu den proiektua. Zintzotasunaren postuen (honesty stalls) antzeko espazioak irekitzea zen helburua, norbanakoaren mailan jardun ahal izateko barne-dinamika bat sortzeko (bakoitzak etxeko kontserba bat emanez parte hartzen du), talde-maila gisa: ontziratze- eta sukaldaritza-lantegiak; horietatik, zenbait “dohaintza” ateratzen ziren altzari-kontserbategi horietarako, horrela espazio horiek elikatuz eta horiei bizia emanez.
Helburua etxeetan berez gertatzen denaren zirkulua zabaltzea zen: kontserbak eta ukenduak egitea familiakoei eta lagunei zati bat oparitzeko, baina baita prozesuan parte hartu nahi duen orori zabaltzea eta ibarrera (eta haratago) hedatzea ere, ezagutza hori partekatze aldera.
Prozesuaren zati handi bat antotipoarekin konbinatu zen; argazki-teknika bat da, “tindatzen” duten fruituak eta landareen klorofila erabiltzen dituena. Alegia, fruituak biltzeko irtenaldiak eta “argazkiak biltzeko” irteerak konbinatu ziren, prozesu horren memoria gisa, lan kolektibo bat sortze aldera.